Yerinde dökme mozaik zemin kaplama türleri arasında uygulamanın bizzat zeminde belirli kalıplarda yapıldığı ve son zamanlarda en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Mozaik harcı çimento ve suyun karışımı ile oluşturularak kalıplar halinde zemine uygulanır. Doğal taş türlerine boya ve çimento ilave edilerek oldukça yaratıcı zeminler elde edilmektedir. Kaba mozaik uygulaması olabileceği gibi ince mozaik de talep edilebilir.
Mozaik hazırlanırken farklı malzemelerden faydalanılarak oldukça aykırı tasarımlar yapılabilir. Bu tamamen müşterilerin ilgisine ve farklılık arayışına göre dizayn edilebilmektedir. Bu uygulamanın ana amacı farklı görünümler elde etmenin yanı sıra zeminin çeşitli etkenlere karşı direncini artırmaktır.
Dökme mozaik kaplama öncesinde ciddi bir hazırlık süreci geçirilmektedir. İlk olarak uygulama alanının temizliği ve istenen kalıpların hazırlanarak, dökülecek mozaiğin ana hatları belirlenir. Kullanılacak malzemelerin türü ve miktarı ayarlanarak, uygulama öncesi her şeyin hazır edilmesine dikkat edilir. Daha sonra döküm malzemesi büyük bir titizlikle ve düzenle hazırlanarak zemine uygulamak için tasarlanır.
Antalya merkezli firmamız otellere yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda ciddi iş tecrübeleri kazanmıştır.
Hazır olan içeriğin daha önceden düzenlenmiş kalıplara dökülmesi suretiyle harika bir zemin kaplama türü elde edilmiş olur. Elbette hazırlık ve uygulama safhalarının tamamen profesyonel ekipler tarafından yapılmasına azami özen gösterilir. Çünkü malzemenin kıvamı, inceliği, kalınlığı ve ilave edilen bileşenlerin miktarı çok önemlidir. Hatalı bir hazırlık zeminde istenen görüntünün ve dayanıklılığın sağlanmasına mani olur.
Mozaik zemin kaplama teknik özellikleri
1- İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermez.
2- Yerinde dökme mozaik yüzeyler isteğe göre mat, parlak, fırçalanmış vb. dokularda uygulanabilir.
3- Zeminin kullanım amacına uygun bir tekstür verilebilir.
Mozaik zemin kaplama nasıl yapılır?
Dökme mozaik Terrazzo uygulandıktan sonra hava koşullarına göre 24 ile 72 saat arası kurutulması için bekletilir. Ürünün kuruduğu kontrol edildikten sonra uygulama ekibi, silim makinalarıyla zemin üzerinden 4mm tıraşlanır ardından farklı elmas uçlarla ince silim işlemi gerçekleştirilir. Bu uygulama ıslak olarak uygulanılması gerekir. Uygulama esnasında endüstriyel tip elektrikli süpürgeler kullanılır ve su sızıntı asgari düzeye indirilir. Tıraşlama ve silim işlemi tamamlandıktan sonra zemin üzerine mozaik parlatıcı uygulanır. Böylece tasarım çok daha canlı bir görüntüye kavuşur.